Hoelang duurt het om een huis te bouwen?

Ben je van plan om een huis te laten bouwen? Dan wil je vooraf wel weten hoelang het kan duren. Je moet niet denken dat je in drie maanden een heel huis hebt staan. Het is namelijk een heel stappenplan dat doorlopen moet worden. Er worden eerst schetsen gemaakt, dan bevind je je in allerlei fasen en dan word je huis gebouwd. Dit kan alles bij elkaar 1,5 tot 2 jaar duren. Het gaat dan wel over de tijd van het ontwerp maken tot de oplevering. Maar hoelang het bouwen echt gaat duren hangt af van wat de wensen zijn, wat het bouwsysteem is en hoe het ontwerp er uit ziet. Als je continu met het ontwerp bezig bent, dan kan het langer duren.

Prefab woningen zijn stukken sneller en eenvoudiger, dan heb je ook veel eerder je woning. Maar wanneer je wil dat alles naar wens wordt gemaakt zal het wat meer tijd in beslag nemen. Je weet vooraf hoelang het gaat duren, soms moet je er ook op rekenen dat het wat langer kan duren. Er kan iets mis gaan of het kan vertraging oplopen. Zorg er daarom voor dat je voor de tussentijd een andere woning hebt waar je kunt verblijven en eventueel ook wat langer mocht het bouwen toch wat meer tijd in beslag nemen dan gedacht. Een eigen huis bouwen is leuk, maar kost wel tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>